Vælg en side

20% af alle fødsler ender i kejsersnit, det er ganske vidst ikke alle de 20% der skyldes at fostret ligger i sædestilling, men en del af dem gør. Manteada-øvelsen med et Rebozo tøklæde har blandt andet til formål at hjælpe babyen med at vende sig med hovedet nedad.

Formål med øvelsen:

  • 1
  • 2
  • 3

Sådan laver du øvelsen

Inden du kan lave øvelsen skal du have en Rebozo, en yoga-bold (ikke nødvendigt med anbefalet) og en partner/veninde der kan hjælpe dig. Du kan købe både Rebozo og yoga-bold i vores webshop.

Hjælperen eller din partner skal holde rebozo tørklædet og du skal bruge yoga-bolden til at hvilke på mens i udføre øvelsen.

Instruktioner:

  1. Placér yoga-bolden på gulvet foran dig. Di partner tager imens Rebozo tørklædet og stiller sig bag ved dig.
  2. Nu skal din hjælper tage tørklædet rundt om din mave. Sørg for at Rebozoens bredde bruges og spredes ud over hele maven. Det sikre at øvelsen bliver mere behagelig og mere effektiv.
  3. Du skal gå ned på knæ og læne brystkasse, arme og hoved på yoga-bolden. Alternativt kan du også bruge en stol, en sofa eller dine arme til at stå i denne position.
  4. Nu er i i position til at begynde øvelse, men inden i går igang, så sørg for at rebozoen sidder godt rundt om hele maven. Som hjælpe er det vigtigt at du står med ret ryg, svagt bøjede knæ og lige håndled og holder i hver sin ende af tørklædet. Gør dette for at undgå dårlig stilling og dermed udvikle ømme muskler og led.
  5. Hjælperen skal nu “bære” maven og babyen, og langsomt begynde at køre hænderne rundt i små cirkler (samme vej, men forskudt af hinanden). Som øvelsen skrider frem kan hjælperen gøre det hurtigere og hurtigere, men fortsæt med de små cirkler og ikke lav dem store og voldsomme.